Voor het jaar 2019 kunnen wij uw nota’s rechtstreeks indienen bij de volgende zorgverzekeraars:

  • Menzis NV
  • Menzis Zorgverzekeraar
  • Anderzorg NV
  • CZ
  • Delta Lloyd
  • Ohra
  • Zilveren Kruis Achmea

Uw eigen bijdrage voor de declaraties wordt door de zorgverzekeraar met u afgerekend m.u.v. Menzis NV, Menzis Zorgverzekeraar en Anderzorg NV. Van deze laatst genoemde krijgt u van ons een nota voor de eigen bijdrage. Uw vergoeding uit de verzekering is hiermee verrekend.

Heeft u last van snurken en wilt u en uw partner hier graag vanaf?

Dan is een MRA een duurzaam en wetenschappelijk bewezen oplossing.

Een MRA werkt tegen snurken het meeste effectief en het resultaat is beter dan van andere snurkbeugels die te koop zijn.

Vaak stopt het snurken al binnen enkele nachten!

Een MRA is meestal ook mogelijk voor prothese dragende patiënten

Hoe de MRA eruit ziet leest u bij de informatie over slaapapneu.

Om de MRA uit te proberen is het mogelijk een MRA voor u op maat gemaakt 3 maanden te dragen snachts.

Werkt het niet dan zijn de kosten voor u als patiënt 99,- euro en worden de overige kosten naar u gecrediteerd.

De totale kosten zijn €922,91 en bestaan uit de volgende UPT-codes mogelijk belangrijk voor uw tandartsverzekering:

C13  €20,44

X21  €64,54

G71: €268,93   +  569,00 aan tandtechnische en materiaalkosten.

Bevalt het niet dan krijgt  u €823,91 terug van ons.

Heeft u last van snurken of het zogenaamde obstructief slaap apneu syndroom (OSAS)?

Snurken alleen veroorzaakt vaak dat u en uw omgeving niet goed slapen. Indien dit langer duurt, kan dit klachten  – bij u en uw partner – veroorzaken, omdat u niet voldoende uitrust.

Bij het obstructief slaapapneu syndroom  is er naast het snurken sprake van apneu (=ademstop) tijdens uw slaap. De apneus zorgen voor een tekort aan zuurstof in uw bloed. Dit is schadelijk voor uw gezondheid, als deze ademstops minimaal 5 maal per uur plaatsvinden. De snurkgeluiden en apneus worden veroorzaakt door een fysieke blokkade van de luchtwegpassage.

Oplossingen hiervoor zijn het verliezen van overgewicht, een goede slaaphygiëne, het beperken van roken en alcoholgebruik – zeker voor het slapen gaan -, chirurgische behandelingen en het laten maken en gebruiken van een MRA (Mandubilair Repositie Apparaat).

IMG_1534Een MRA (zie de foto hiernaast) is een in de mond te dragen beugel, die ervoor zorgt dat uw ademweg niet meer wordt geblokkeerd door onder andere het naar voren brengen van uw onderkaak en tong. Verder zorgt stimulans van de juiste spieren voor een zo groot mogelijke luchtpassage van de bovenste luchtwegen.

Om erachter te komen of u inderdaad last heeft van apneus en voor het volledig vergoeden van de MRA uit uw basisverzekering, is een slaaponderzoek door uw long- of kno-arts nodig. Dit onderzoek kan via een verwijzing van uw tandarts of huisarts aangevraagd worden.

Tegen alleen het snurken is een MRA ook een oplossing, echter wordt deze dan slechts gedeeltelijk uit uw aanvullende tandartsverzekering vergoed en er vindt geen vergoeding plaats vanuit de basisverzekering. Hiervoor heeft u geen verwijzing nodig.

Zowel uw tandarts als huisarts kunnen u verder informeren over het probleem en gezondheidsschade voorkomen.

Een MRA biedt in veel gevallen de juiste oplossing. Als u zich herkent in de klachten en/of een verwijzing heeft van een long- of kno-arts, maak dan een afspraak voor een MRA consult bij ons in de praktijk.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!